Úkoly

22.03.2020 15:17

Knížka, která mě zaujala 2.A, 3.A, 4.A

Téma úkolu: doporučit spolužákům z 2.A, 3.A a 4.A knížku, která vás zaujala, a stručně ji charakterizovat.

Forma zpracování: Lísteček na internetové nástěnce https://padlet.com/karelkra/tlr9zk3ut6rt . Pozor, nástěnka moc nefunguje v prohlížeči Firefox.

Způsob zpracování: je uveden v záhlaví nástěnky. Prosím, dodržte instrukce. Klidně využijte fantazii (vložte ke knížce vámi namalovaný obrázek, fotku obálky, fotografii místa, kde se odehrává děj…)

Prostředky zpracování: Knížka, o níž píšu. Internetové zdroje.

Hodnocení: splnil+, splnil, nesplnil

Termín: 4 dubna 12:00

 

Lísteček českého autora po r. 1945

Téma úkolu: Zpracujete lísteček věnující se autorovi píšícímu po 2. sv.

Forma zpracování: Lísteček na internetové nástěnce https://padlet.com/karelkra/j2qc36d4ustf heslo: Jaroslav. Pozor, nástěnka moc nefunguje v prohlížeči Firefox.

Způsob zpracování:

  1. Přihlásit se o téma = zapsat se do google tabulky: https://docs.google.com/document/d/1Uo98C52XvkliR8kHuiJ5fzTR4A3GcNrdtIFtpZLTyPk/edit?usp=sharing
  2. Vypracovat lísteček o délce max. 500 slov který by představil vaše téma. Snažte se ho pojmout výkladovou formou, dodržujte logickou návaznost informací, nezapomeňte připomenout zásadní knížky a jejich obsah. Pokud má autor specifický autorský styl, nezapomeňte ho přehledně uvést. Upozorňuji, že nebudu akceptovat formát ctrl+c/v z wikipedie. Na konci bude uvedeno, jakým způsobem jste pracovali, především zdroje, z nichž jste čerpali.
  3. Text můžete obohatit obrázky, odkazy, klidně ukázkou.
  4. Píšete to pro spolužáky. Snažte se svůj text promýšlet, dávejte důraz na samotnou tvorbu autora a jeho typický rukopis, k životu stačí často krátký odstaveček.

Prostředky zpracování: Učebnice, knížky, internetové zdroje.

Důležité stránky, které vám určitě pomohou, jsou: https://www.slovnikceskeliteratury.cz/

Hodnocení: splnil+, splnil, nesplnil

Termín: 11. dubna 12:00, průběžná kontrola práce 4. dubna 12:00

—————

Zpět


Kontakt

Karel Kratochvíl

Gymnázium Pelhřimov
Jirsíkova 244
Pelhřimov 39301



Poděkování:

Za sponzorské dary na vybudování žákovské knihovny:

Ing. Jaroslavu Markvartovi, Ing. Josefu Tomcovi, Ing. Antonínu Chmelařovi, MUDr. Karlu Křikavovi. Ing. Ladislavu Medovi, Ing. Karlu Kratochvílovi